Elkezdődött a virágültetési szezon, idén a 150 éves Budapest lesz a tematika

Megkezdődött a fővárosban a tavaszi virágültetési szezon. Több helyen a Lánchidat és oroszlánokat jelenítenek majd meg az új virágágyások Budapest 150. születésnapja alkalmából. Zakar Andrást, a FŐKERT főigazgatóját kérdeztük. Videó!

A tavaszi virágültetés keretében 120 ezer egynyári virágot ültet a FŐKERT a fenntartásában lévő kiemelt, közcélú zöldterületeken.

– Az egynyári kiültetési tervek tavaly ősszel készültek el, minden évben egy tematika mentén, amely idén a 150 éves Budapesté lett – mondta kameránknak Zakar András, a FŐKERT főigazgatója. A Pest-Buda ágyásban ennek szellemében az oroszlánokat, vagy épp a Duna motívumát fogjuk majd viszontlátni.

Természetesen vannak évelő ágyások is, amikre komoly gondot fordítanak, mindemellett pedig idén is létesülnek rovarhotelek, és folytatódik az odútelepítési program is.

Érdemes lesz tehát folyamatosan nyomon kísérni a hagymás növények előbukkanását, hiszen ezeknek köszönhetően hétről hétre változik majd a virágágyak színe, hangulata, megjelenése.